Oorsprong

Amfors start onderzoek: hoe verenigen we Smart Industry met de doelgroep 'Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt'? 

Eerste prototypes worden uitgewerkt en de Smart Beamer wordt ingezonden naar de 'Empowered by Robots Challenge' voor Dutch Design Week 2017.

Amfors wint!

De Collaborative Robot en de Smart Beamer worden geïmplementeerd binnen Amfors.

Inclusive Fieldlab presenteert in de media en op congressen Smart Industry, UWV, Hannover Messe en Cedris.

Sociale Innovaties Evidence Based Coaching en het Taalakkoord beginnen.

Testen met Biofeedback en
het Exoskelet beginnen.

Het Inclusive Fieldlab is een initiatief van de Amfors groep.

 

In het najaar van 2016 zijn oprichters Ronald de Koning, Richard Tanke en Roald Klumpenaar gestart om robotisering en digitalisering in te zetten als een kans voor de verhoogde inzetbaarheid van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Roald Klumpenaar schreef hierover zijn afstudeerscriptie aan HEC School of Management in Parijs: “The Inclusive Factory, the role of manufacturing in the inclusive economy” 

In het voorjaar van 2017 startten de eerste pilotprojecten voor inclusieve innovatie en werd het idee voor de Smart Beamer ingezonden voor een prijsvraag voor de Dutch Design Week (ondersteund door de Start Foundation). In juni 2017 werd Amfors genomineerd voor de finale van deze ‘Empowered by Robots Challenge’ en ontving zij 2,500 euro om een promotievideo en demo-opstelling te maken. De samenwerking met Smart Industry en TNO kwam ook tot stand in deze tijd.

In oktober 2017 won Amfors de eerste prijs en een bedrag van 10,000 euro tijdens de Dutch Design Week. Tegelijkertijd werd het eerste wetenschappelijke validatieproject gestart in samenwerking met TNO Sustainable Productivity en gesubsidieerd door het fonds SBCM. In januari 2018 werd dit onderzoek uitgevoerd op de werkvloer bij Metafors, het metaal en montagebedrijf van Amfors. Amfors werd hiervoor benoemd tot Smart Industry Ambassadeur. In het najaar van 2017 werden al pilots gestart met de Collaborative Robot en Smart Glasses.

In het voorjaar van 2018 volgden pilotprojecten het Taalakkoord, Bio-Feedback en het Exoskelet. In het voorjaar van 2018 werd het Inclusive Fieldlab gepresenteerd op verschillende congressen: UWV Technologie en Inclusie, het Smart Industry Jaarevent en het Holland High Tech Pavillion op de Hannover Messe.

In het najaar van 2018 gaat de website van het Inclusive Fieldlab online, wordt Evidence Based Coaching gestart en worden de andere innovatieprojecten uitgebouwd binnen Amfors en de regio Amersfoort.

Neem contact met ons op via:

info@amfors.nl // 033-4224900

  • Facebook Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • YouTube Social  Icon